تجهیزات فرآوری مواد غذایی

تاریخ انتشار : 16 آگوست 2023
تعداد بازدید : 358 بازدید
تعداد نظرات : بدون دیدگاه
دسته بندی : مقالات

توجه و اهمیت به ویژگی‌های ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی بر هیچ‌ سازمان یا کسب‌وکاری پنهان نیست. در حقیقت آلودگی مواد غذایی و مشکلاتی از این دست، به سلامت و اعتماد مصرف‌کننده لطمه وارد می‌کند. همچنین عدم دقت و سرعت‌ عمل پایین ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی، بزرگترین آسیب را متوجه کسب‌وکارها و در نهایت مشتریان محصولات غذایی می‌کند. همان‌طور که متوجه شده‌اید توجه و تمرکز بر روی این بخش از تولیدات، بسیار مهم است و می‌تواند باعث بهبود شرایط گردد؛ در صورت عدم توجه به این بخش از تولیدات، شاهد از بین رفتن ایمنی، سلامت و در نهایت کسب‌وکار و سرمایه هستیم.

خرید و قیمت پرکن مایعات در ماشین ساز با گارانتی معتبر

تجهیزات فرآوری مواد غذایی

تجهیزات پردازش مواد غذایی، یک اصطلاح رایج است که برای ماشین‌آلات پردازش، آماده‌سازی، ذخیره، بسته‌بندی و پخت محصولات غذایی در نظر گرفته می‌شود. در واقع تجهیزات پردازش مواد غذایی، یک اصطلاح کاربردی در صنایع مواد غذایی است که با اهداف گوناگونی استفاده می‌شود. در برخی از موقعیت‌ها از تجهیزات پردازش مواد غذایی برای نگهداری، افزایش ماندگاری و تغییر شکل محصولات غذایی استفاده می‌کنیم اما به طور کلی این ماشین‌آلات برای آماده‌سازی و جابه‌جایی محصولات غذایی در نظر میگیرند.

طیف وسیعی از تجهیزات فرآوری مواد غذایی را میتوان برای مصارف مختلفی مانند نوشیدنی‌ها، نانوایی و محصولات غذایی در نظر گرفت. این تجهیزات برای یک چرخه کامل مانند شست‌وشو، جداسازی، پخت، فیلینگ و مخلوط در دسترس هستند. با توجه به نوع محصول اعم از محصولات غذایی مایع، نیمه جامد و جامد، تجهیزات فرآوری مواد غذایی به منظور بهره‌برداری میتوان در نظر گرفت. در این شرایط لازم است که به موضوعاتی مانند هزینه، اندازه مورد نیاز، استانداردهای بهداشتی، موضوعات دولتی و اجزای تحلیلی، توجه ویژه داشت؛ تمامی مواردی که مطرح کردیم، می‌توانند بر روی کارایی و عملکرد تجهیزات فرآوری مواد غذایی تاثیر بگذارند اما موضوع مهم این است که به مشخصات و الزامات مورد نیاز برای تولید محصولات غذایی توجه ویژه کنیم. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات کاربردی و جالبی در خصوص تجهیزات و ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی را با شما به اشتراک بگذاریم.

 

برخی از ویژگی‌های ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی به شرح زیر است:

  • ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی باید ایمن و بهداشتی باشند.
  • ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی باید بر روی پیش‌پردازش (با مفهوم تولید و فرآوری مواد غذایی) تمرکز داشته باشند.
  • در مرحله پیش‌پردازش، توجه به موضوعاتی مانند شستن، بریدن و دسته‌بندی محصولات بسیار مهم است.
  • ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی باید به موضوع پس‌پردازش (با مفهوم توزیع، فیلینگ و بسته‌بندی) توجه کامل و کافی داشته باشند.
  • در بخش پس‌پردازش، تمرکز بر روی سرعت و دقت ماشین‌آلات باعث موفقیت یا عدم موفقیت در این مرحله خواهد شد.
  • به طور معمول ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی به‌طور سفارشی ساخته می‌شوند تا ویژگی‌های خاص محصولات غذایی را ارائه کنند.
  • نگهداری، محافظت و تعمیر ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی بسیار مهم و ضروری است.
  • توجه به بهبود عملکرد ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی با گذشت زمان، از جمله ویژگی‌های با اهمیت در این صنعت است.

به طور کلی باید بدانید که تجهیزات و ماشین‌آلات پردازش مواد غذایی، محصولاتی را تولید می‌کنند که توسط مصرف‌کننده خورده یا آشامیده می‌شوند پس توجه به ایمنی، سلامت و نگهداری آنها بسیار مهم است. تیم ماشین ساز با تکیه بر دانش تخصصی و سابقه بسیار طولانی خود در این صنعت، نیازهای اصلی مصرف‌کنندگان را برآورده کرده و به ایمنی مواد غذایی تولید شده بیش از هر موضوع دیگری توجه دارد.

انواع تجهیزات فرآوری مواد غذایی کدام است؟

امروزه تجهیزات فرآوری مواد غذایی به روش‌های مختلفی دسته‌بندی می‌گردند. دسته‌بندی تجهیزات فرآوری مواد غذایی با توجه به نوع محصول، کاربرد و نحوه عملکرد آنها متفاوت در نظر گرفته می‌شوند. در این مقاله، تجهیزات فرآوری مواد غذایی را با توجه به عملکردهای مربوطه دسته‌بندی می‌کنیم. چرخه تولید و فرآوری محصولات غذایی به چند مرحله اصلی تقسیم می‌شود که با یک عملکرد مشخص در نظر گرفته شده و در طی آن، اقدامات مرتبط با این مرحله انجام می‌گیرند. به طور مثال وظیفه اصلی ماشین‌آلات در مرحله آماده‌سازی محصولات، آماده‌سازی مواد غذایی است که برخی از اقدامات مانند شست‌وشو و جداسازی نیز در این بخش در نظر گرفته می‌شوند. لازم به ذکر است که سایر عملکردها از عملکرد اصلی و اولیه حمایت می‌کنند و تمامی اقدامات با توجه به استانداردهای پردازش و شرایط موجود ارائه می‌گردند.

برخی از رایج‌ترین عملکردهای تجهیزات فرآوری مواد غذایی به شرح زیر است:

  • آماده‌سازی
  • پردازش حرارتی
  • پردازش مکانیکی
  • حفظ و نگهداری
  • بسته‌بندی یا پکیجینگ

تجهیزات آماده‌سازی یا Preparation Equipment

در چرخه فرآوری مواد غذایی، عملیات آماده‌سازی اولیه به این صورت در نظر گرفته می‌شود که مواد اولیه مطلوب از مواد با کیفیت پایین جدا می‌شوند؛ به طور معمول این اقدامات به وسیله پردازش شیمیایی یا مکانیکی انجام می‌گیرند. در حقیقت تولیدکنندگان در مرحله آماده‌سازی بر روی تولید محصولات غذایی با کیفیت تمرکز ویژه‌ای دارند و اطمینان حاصل می‌کنند که آلاینده‌ها و مواد نامرغوب که باعث آسیب رساندن به محصول نهایی می‌گردند، از چرخه آماده‌سازی مواد غذایی خارج می‌شوند. برخی از اقداماتی که تولیدکنندگان در مرحله آماده سازی مواد غذایی انجام می‌دهند شامل مرتب‌سازی، تمیز کردن و درجه‌بندی محصولات است.

تجهیزات پردازش حرارتی یا Heat Processing Equipment

تجهیزات پردازش حرارتی، تجهیزاتی هستند که غذا را گرم می‌کنند. در حقیقت با توجه به نوع محصولات و هدف از تولید آنها، باید تصمیم بگیرید که مواد غذایی را گرم کنید یا آنها را خنک نگه دارید. گرمی مواد غذایی در مرحله اول باعث تغییرات فیزیکی مواد غذایی میشود و در ادامه باعث تغییرات بیوشیمیایی، بیولوژیکی و شیمیایی خواهد شد. تجهیزات پردازش حرارتی باعث تغییر در کیفیت مواد غذایی، از بین بردن آلودگی‌ها و افزایش طعم آنها می‌شوند. همچنین تجهیزات پردازش حرارتی، اقداماتی مانند پخت، برشته کردن، سرخ کردن، بلانچینگ و نگهداری را در نظر خواهند گرفت.

تجهیزات پردازش مکانیکی یا Mechanical Processing Equipment

اقدامات مربوط به پردازش مکانیکی به منظور بزرگی، همگن‌سازی یا تغییر شکل فیزیکی مواد غذایی مایع، نیمه‌جامد و جامد در نظر میگیرند. جالب است بدانید که با تغییر شکل و اندازه مواد غذایی، کیفیت کلی محصولات غذایی افزایش میابد و فرآیندهای بعدی ساده‌تر می‌گردند. تقسیم بندی اقدامات مربوط به پردازش مکانیکی به این صورت است که فعالیت‌هایی مانند برش، شکل‌دهی و مواردی از این دست در این مرحله در نظر گرفت.

تجهیزات نگهداری یا Preservation Equipment

همان‌طور که در بخش‌های قبلی اشاره کرده‌ایم، بسیاری از اقدامات بالا شامل ویژگی‌های نگهداری ماشین‌آلات و محصولات غذایی هستند. در حقیقت می‌توانیم بگوییم که مرحله نگهداری بر روی مراحل دیگر نیز موثر است و بر روی آنها تمرکز دارد. مرحله نگهداری با هدف افزایش ماندگاری محصولات غذایی و جلوگیری از فساد و آلودگی آنها انجام می‌گیرد. در مرحله نگهداری، اقدامات مهمی مانند سرد کردن یا پرتودهی در نظر گرفته می‌شوند که باعث جلوگیری از رشد آلودگی‌های مواد غذایی خواهند شد.

تجهیزات بسته‌بندی یا Packaging Equipment

تمامی مراحل بالا توسط تجهیزات و ماشین‌آلات فرآوری مواد غذایی انجام میگیرد و در نهایت چرخه آماده‌سازی و تولید محصولات غذایی را تکمیل می‌کنند. حال در این مرحله لازم است که بر روی پکیجینگ مواد غذایی تمرکز کنیم. بسته‌بندی مواد غذایی در موارد زیر موثر است:

  • حفاظت و نگهداری مواد غذایی
  • مهار آلودگی‌ها
  • راحتی در مصرف و بهره‌گیری مصرف‌کننده
  • برندسازی و بازاریابی
  • شناسایی مواد غذایی و محتویات آنها
  • راحتی در نگهداری و جابه‌جایی محصولات غذایی

لازم است بدانید که قبل از پکیجینگ محصولات غذایی باید به شکل، جنس، اندازه، رنگ و طرح بسته‌بندی آنها توجه کنید. در واقع شما به عنوان صاحب یک کسب‌وکار می‌بایست با توجه به نوع محصولات غذایی مناسب‌ترین فرم بسته‌بندی اعم از چوبی، شیشه‌ای، مقوایی، پلاستیکی، قوطی، بطری، جعبه و غیره را برای محصولات غذایی تولیدی خود در نظر گرفته و با توجه به نحوه عرضه آنها، طرح و رنگ مناسبی برای بازاریابی و برندینگ انتخاب کنید. پکیجینگ محصولات غذایی به نگهداری، جابه‌جایی، توزیع و برندینگ محصولات کمک بزرگی می‌کند.

دستگاه پرکن کشک

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
نیاز به مشاوره دارید؟
نظرات کاربران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *